Intelligente gebouwen

Door gebouwgebonden installaties- en diensten slim met elkaar te laten communiceren ontstaan er intelligente gebouwen. Intelligente systemen die door automatisering en bediening op afstand een hoge mate aan gemak & comfort, energiebeheer, veiligheid, communicatie, gezondheid en entertainment & multimedia mogelijk maken.

Intelligent automatiseren op basis van KNX en LOXONE door het toepassen van sensoren, actoren en bedieningselementen en deze voor de verschillende gebouwgebonden installaties in te zetten.

 • Gemak & Comfort

  Een lichtscene voor ꞌTV kijkenꞌ, ꞌGastenꞌ, ꞌEtenꞌ etc. voor het regelen van sfeer door het aansturen van geselecteerde verlichting, lichtsterkte en kleuren..

  Meer
 • Energie

  Het sturen van de binnen- en buitenverlichting op basis van daglicht en lichtsterkte, beweging- of aanwezigheid en tijd.

  Meer
 • Veiligheid

  Een in de masterslaapkamer aangebrachte paniekschakelaar kan bij onraad gebruikt worden om de binnen- en buitenverlichting in te schakelen en een alarmmelding te genereren.

  Meer
 • Gezondheid & Zorg

  Het automatisch regelen van het ventilatiesysteem in het gebouw op basis van de CO² concentratie (kooldioxide) in de binnenlucht.

  Meer
 • Communicatie

  Het integreren van internetcommunicatie om door middel van tablet- en smartphone apps de verschillende installaties op afstand te kunnen bedienen en controleren.

  Meer
 • Entertainment & Multimedia

  Het integreren van alle geluidsbronnen (zoals DVD, MP3- speler, internetradio, multimediacenter en TV) in één centraal multiroom systeem in het gebouw, bijvoorbeeld in de woonkamer of technische ruimte.

  Meer