Oplossingen

Binnen de gebouwautomatisering zijn er veel fabrikanten van systeemcomponenten, datacommunicatie- en netwerkstandaarden voorhanden om de verschillende apparaten- en systemen in gebouwgebonden installaties met elkaar te laten communiceren en te besturen. Dit zijn fabrieksafhankelijke, fabrieksonafhankelijke, centrale- en decentrale besturingssystemen.

Vetronic biedt hierin een tweetal oplossingen, de eerste is gebaseerd op de KNX technologie, de tweede op Loxone technologie. Beide oplossingen hebben zo zijn eigen specifieke kenmerken, zoals de toegepaste technieken en prijsstelling.

  •  

    KNX is de enige open standaard voor alle toepassingen voor gebouwautomatisering. Deze in belangrijke mate fabrieksonafhankelijke, centrale- en decentrale technologie kan zowel in nieuwe- als in bestaande woningen en gebouwen toegepast worden. Bovendien is het in verschillende topologieën toepasbaar zoals bedraad en draadloos.

    Meer informatie
  •  

    Het gebouwautomatiseringssysteem van Loxone uit Oostenrijk is een centraal georiënteerd gebouwautomatiseringssysteem. Het systeem is gebaseerd op een miniserver met Loxone OS systeemsoftware en het kan zowel in nieuwe- als in bestaande woningen en gebouwen worden toegepast.

    Meer informatie

Bediening & Visualisering

Een belangrijk onderdeel van de intelligente gebouwtechniek is de ergonomie. Het gebruik ervan moet vooral gemakkelijk, visueel en intuïtief zijn. De bediening kan bestaan uit bedieningselementen zoals standaard schakelaars en tasters, touchscreens, smartphones en tablets. Het is essentieel dat al deze bedieningselementen naadloos met elkaar samenwerken en toelaten dat het volledige systeem gemakkelijk te bedienen is. Het bedienen, besturen en de visuele informatie behoren in essentie in één systeem samengebracht te worden.

Meer informatie